Is uw loofboom, naaldboom, fruitboom, notenboom of sierboom ziek? Zit uw plant niet goed in het blad, bloeit het niet mooi of genoeg? Of is uw plant helemaal uit model?

Heeft u een haag dat u maar niet dicht krijgt, of er zitten her en der gaten in uw haag verspreid. Of u hebt een heester dat maar niet moei bloeit of uit vorm is gegroeid.

 

Dan kan ik u helpen door op de juiste manier te snoeien, wat op dat moment van toepassing is.

En zoals u het graag wilt zien.

 

Er zijn vier vormen van snoeien

 

Herstelsnoeien.

Deze vorm van snoeien heeft met ziekten, aandoeningen en vorm te maken

 

Verjongingssnoeien.

Dede vorm van snoeien heeft met bloei en vorm te maken.

 

Siersnoeien.

Deze vorm van snoeien heeft alleen met vorm te maken.

 

Terug in de natuurlijke vorm snoeien.

Deze vorm van snoeien heeft alles met de verhoudingen van een plant zelf te maken, maar ook met de planten er omheen.

Hier kunnen ook ziekten of aandoeningen onder vallen. Door zieke of beschadigde takken weg te snoeien, zonder dat de boom, heester of struik zijn vorm verliest wordt de plant weer beter. Wat er dan vaak gebeurt is dat de plant weer in het volle blad en in volle bloei komt te staan. Knip niet zomaar takken weg. De knoppen van een planten zijn alles bepalend hoe ver u kunt gaan en waar naartoe er gesnoeid moet gaan worden.

Snoeien is dan ook vooruitkijken. Weten hoe een boom, heester of struik tussen de enkele maanden en een paar jaar eruit komt te zien. Dat vraagt om ervaring en inzicht. Dat kan ik u planten geven, zodat u weer vol van uw tuin kunt genieten.